Dierlijk eiwit staat centraal!

Een bewoner heeft tussen de 60- 80 gram eiwit nodig. Best een puzzel als je weet dat een hoofdmaaltijd meestal maar 20 gram eiwit levert. Met een goed nagerecht kan je meer eiwit aan het menu toevoegen dan met vla.

Het maandthema is daarom deze keer dierlijk eiwit. Superbelangrijk voor onze spieren en ons immuunsysteem. Zeker als je wat zwakker bent. Lees er hieronder meer over:

Gerelateerde artikelen

Gelukkig zijn kun je leren

Wetenschappers leren ons dat ongeveer 50% van ons geluk wordt bepaald bij de geboorte, 10% door onze omgeving en maar liefst 40% door het trainen van onze hersenen. Met andere woorden: gelukkig zijn kun je leren, dus tijd om daarin te duiken!

Samen eten maakt gelukkiger

Diverse onderzoeken tonen aan dat samen eten gelukkiger maakt. Je kunt het je vast wel voorstellen. Als je alleen bent, heb je minder plezier in het eetmoment dan samen. Voor ons geldt dit natuurlijk net zo goed als voor de bewoners.

Fris & Fruitig

De nieuwe maand gaat over Fris & Fruitig. We staan erbij stil dat je 2 x per dag een stuks fruit eet en aanbiedt aan de bewoners. Ook hebben we het over ‘ruikt het fris & fruitig’, het effect van geur. Ook hebben we het over Fris & Fruitig voelen. Oftewel, ben je lekker energiek. Met deze laatste starten we we vandaag in de nieuwe maand!