Chocoladepudding

Pudding is een herkenbaar mondgevoel; lekker zacht en smeuïg. Eigenlijk is de basis melk. Dat verdik je bijvoorbeeld door gelatine. Deze keer maken we een plantaardige versie met soja-chocolademelk. We binden het met agar-agar (een zeewiersoort). Zo’n zakje poeder is veel makkelijker dan het stoeien met gelatine

Keukenmateriaal

  • Steelpan
  • Garde of spatel
  • Puddingvorm 100 ml (of siliconenvorm, een bakje of een glaasje)

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 300 ml plantaardige chocomelk met extra eiwit Alpro proteïne
  • 1 tl (2 gram) agar-agar
  • 50 gram chocolade in stukjes Let op kookchocolade bevat geen lactose, maar de meeste repen wel
  • 1 el cacaopoeder

Instructie

  • Doe de agar-agar met de chocolademelk in een pannetje.
  • Verwarm de chocolademelk met de agar-agar. Roer met een garde de cacao en chocolade erdoor.
  • Wanneer het kookt, laat je het 2 minuten al roerend zachtjes doorkoken (bij agar-agar ontstaat de binding door verhitting).
  • Schenk in bakjes, silicone muffinvorm of glaasje. Laat 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen. Zet de pudding dan nog minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Wip de pudding uit de vorm. (soms helpt het door de vorm 10 tellen in heet water te zetten en er met een mesje de zijkant los te prikken aan 1 kant)
  • Leg de vorm op een bordje en bestrooi met cacao. Direct uit een bakje eten kan ook.

Gerelateerde artikelen

Bananenloempia

Gebakken banaan is zoet en krokant. Het laat je misschien denken aan een Aziatische maaltijd of een goed gebakken bananen pannenkoek. Zelfs de gedachte aan banaan met chocolade in het vuur komt misschien langs. Bij deze krijg je een simpele manier om dit op te wekken met 2 ingrediënten.