Bekijk het eens door de bril van een ander!

Deze maand staat ‘Blij Ei’ centraal. We spreken over eiwitten als voedingstof en ‘ei’ als product. Maar ook werken we aan blije bewoners en blij zijn voor jou. Hierbij een leuke kleine taak gericht op persoonlijk leiderschap.

De bewoners en de collega’s hebben wellicht een andere ‘bril’ op dan jij. Tijd om daar even bij stil te staan en te ervaren wanneer je dat deze weken opmerkt.

Gerelateerde artikelen

Fris & Fruitig

De nieuwe maand gaat over Fris & Fruitig. We staan erbij stil dat je 2 x per dag een stuks fruit eet en aanbiedt aan de bewoners. Ook hebben we het over ‘ruikt het fris & fruitig’, het effect van geur. Ook hebben we het over Fris & Fruitig voelen. Oftewel, ben je lekker energiek. Met deze laatste starten we we vandaag in de nieuwe maand!

Gelukkig zijn kun je leren

Wetenschappers leren ons dat ongeveer 50% van ons geluk wordt bepaald bij de geboorte, 10% door onze omgeving en maar liefst 40% door het trainen van onze hersenen. Met andere woorden: gelukkig zijn kun je leren, dus tijd om daarin te duiken!

Samen eten maakt gelukkiger

Diverse onderzoeken tonen aan dat samen eten gelukkiger maakt. Je kunt het je vast wel voorstellen. Als je alleen bent, heb je minder plezier in het eetmoment dan samen. Voor ons geldt dit natuurlijk net zo goed als voor de bewoners.