Bananenloempia

Gebakken banaan is zoet en krokant. Het laat je misschien denken aan een Aziatische maaltijd of een goed gebakken bananen pannenkoek. Zelfs de gedachte aan banaan met chocolade in het vuur komt misschien langs. Bij deze krijg je een simpele manier om dit op te wekken met 2 ingrediënten.

Ingrediënten voor 8 loempia’s

  • 8 rijstvellen meestal gebruikt voor Vietnamese springrolls
  • 2 banaan
  • 6 el. zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Halveer de banaan en snijd deze door twee.
  • Vul een bakje met water voor de rijstvellen. Doop de rijstvellen 10 tellen onder water.
  • Leg daarna de rijstvellen op een schoon werkblad of snijplank.
  • Leg de kwart banaan net iets onder het midden op het rijstvel.
  • Rol de loempia 1 slag op en vouw de zijkanten netjes dicht en rol de loempia daarna helemaal op. Maak zo min mogelijk dikke vouwen, want dan wordt het vel daar te dik.
  • (optioneel) Rol de loempia door de mix
  • Leg ze op een schaal of groot bord
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak de loempia’s aan beide zijde goudbruin in 2 keer 2 minuten.
  • Wil je een hele schaal maken, kwast dan alle loempia’s in met olie en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze in 8 minuten goudbruin in een oven van 180 graden.

Gerelateerde artikelen

Gelukkig zijn kun je leren

Wetenschappers leren ons dat ongeveer 50% van ons geluk wordt bepaald bij de geboorte, 10% door onze omgeving en maar liefst 40% door het trainen van onze hersenen. Met andere woorden: gelukkig zijn kun je leren, dus tijd om daarin te duiken!